alle rechten ondervoorbehoudt -  www.ademinge.nl

Waar komt de Buteyko methode vandaan:

 

Konstantin Buteyko was een arts en fysioloog uit de Oekraine. Hij hoorde op een dag een patient zwaar ademen en dacht aan astma. De patient bleek echter geen astma te hebben.

Op dat moment is Buteyko gaan uitzoeken hoe de ademhaling invloed kan hebben op allerlei verschillende klachten.  In zijn laboratorium heeft hij veel onderzoek gedaan naar het verband tussen ademhaling en gezondheid.

Hij heeft bewezen dat in 100 procent van de gevallen patienten met astma, allergie en hoge bloeddruk bovenmatige longventilatie hebben.

 

Zo ontstond de Buteyko methode.

 

Ziektes zoals astma, hoge bloeddruk, slaap apneu, chronische hyperventilatie, bronchitis, allergieen etc ontstaan door een verkeerde ademhaling. Let wel op: De Buteyko methode is geen wondermiddel, je moet er hard voor werken. Je pakt de oorzaken aan en niet de symptomen, dat heeft tijd nodig. De technieken die je leert zijn effectief en veilig

(mits je instructies volgt)

 

De methode bestaat uit een aantal

ademhalingsoefeningen die er op zijn gericht om een diepe ademhaling te verminderen.

Een te diepe ademhaling wordt in de medische wereld chronische-hyperventilatie genoemd.

Het simpel feit is dat veel mensen teveel ademen.

Het zorgt ervoor dat de natuurlijke niveaus van gassen in het bloed verstoord raken en er gaat minder zuurstof naar je organen en weefsels.

Dit veroorzaakt allerlei gezondheidsproblemen.

 

De Buteyko methode is ook geschikt voor kinderen.

Kinderen en open mond gedrag, wat is dat?

Open mond gedrag kan op verschillende manieren ontstaan. Duim- of speenzuigen kunnen beiden een oorzaak zijn. Het kan ervoor zorgen dat de tong niet bovenin (zoals het hoort) maar onderin de mond ligt, waardoor de mond makkelijk open blijft staan. Dan gaat je kind door de mond ademhalen en ontstaat er neusverkoudheid, boventanden die naar voren staan en vergrote amandelen.

 

 

Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko

Honden zijn goed in verminderde ademhaling